Gaļas pīrādziņi. Tie rada mājīguma sajūtu!
Manuprāt, katrs trešais bērns ir izaudzis ar vecmāmiņas cepto pīrādziņu smaržu nāsīs. Šī smarža patiešām dod mājīguma sajūtu, vismaz man. Atsauc atmiņā bērnību!
Sastāvdaļas:
- rauga mīkla (recepti skatīt pie sāļā kliņģera)
- žāvēts caurraudzis vai maltā gaļa
- sīpoli
- ola pārsmērēšanai
- pipari
Gatavošana:
- Caurraudzi sagriež smalkos kubiņos, tāpat sagriež arī sīpolu un apcep.
- Kad uzrūgusi rauga mīkla, to izveltnē.
- Ar karoti gaļu liek uz mīklas, mīklu pārloka pāri un ar glāzi izspiež pīrādziņu.
- Tos kārto pannā, pārziež ar sakultu olu un cep gatavu.
Recepte: Agita Gabrāne