Uzcep sēņu plātsmaizi! Recepte

Ja sēņu mērce jau šķiet pārāk pierasts veids, kā notiesāt šī gada bagātīgo sēņu ražu, pienācis brīdis pamēģināt izcept sēņu plātsmaizi!

Ja mīklas pamatnes gatavošanā roka ir ievingrināta, pārējais plātsmaizes gatavošanas process ir tīrais nieks!

FOTO: Shutterstock.com

Ja mīklas pamatnes gatavošanā roka ir ievingrināta, pārējais plātsmaizes gatavošanas process ir tīrais nieks!

Sastāvdaļas:

250 g miltu

125 g sviesta

5 olas

1 k dažādu sēņu (gailenes, baravikas, der arī šampinjoni u.c.)

2 sīpoli

100 g caurauguša speķa

200 g mājas siera vai cita svaigā siera

125 ml piena

6 ēdk. eļļas

zaļumi (pētersīļi, timiāns, raudene)

rīvēts muskatrieksts

Reklāma
Reklāma

malti pipari, sāls

Gatavošana:

1. Pagatavo mīklu: miltus samīci kopā ar 1/2 tējkaroti sāls, 1 olu, sviestu un 2 ēdamkarotēm ūdens. Mīklu ietin pārtikas plēvē un uz pusstundu ieliec ledusskapī. 

2. Notīri sēnes un sagriez plānās šķēlītēs. Nomizotus sīpolus un zaļumus smalki sakapā. Speķi sagriez mazos gabaliņos. 

3. Pannā sakarsē nedaudz eļļas un apcep speķi un sīpolus, pēc tam ieliec bļodā.

4. Taukvielām pannā pielej atlikušo eļļu, sakarsē un pa porcijām apcep sēnes. Pieber sāli un piparus.

5. Sakarsē cepeškrāsni līdz 200 grādiem.

6. Mājas sieru samaisi ar pārējām olām, zaļumiem un pienu. Pieber sāli, piparus un muskatriekstu.

7. Mīklu izveltnē plānā kārtā un liec uz plāts, kas izklāta ar cepampapīru. Sēnēm pievieno sīpolus ar speķi un siera maisījumu un klāj uz mīklas. Maliņu atstāj brīvu.

8. Cep apmēram 40 minūtes. 

Avots: žurnāls "100 Labi padomi"

 

Sastāvdaļas