Uzcep sēņu plātsmaizi! Recepte
Ja sēņu mērce jau šķiet pārāk pierasts veids, kā notiesāt šī gada bagātīgo sēņu ražu, pienācis brīdis pamēģināt izcept sēņu plātsmaizi!
Sastāvdaļas:
250 g miltu
125 g sviesta
5 olas
1 k dažādu sēņu (gailenes, baravikas, der arī šampinjoni u.c.)
2 sīpoli
100 g caurauguša speķa
200 g mājas siera vai cita svaigā siera
125 ml piena
6 ēdk. eļļas
zaļumi (pētersīļi, timiāns, raudene)
rīvēts muskatrieksts
malti pipari, sāls
Gatavošana:
1. Pagatavo mīklu: miltus samīci kopā ar 1/2 tējkaroti sāls, 1 olu, sviestu un 2 ēdamkarotēm ūdens. Mīklu ietin pārtikas plēvē un uz pusstundu ieliec ledusskapī.
2. Notīri sēnes un sagriez plānās šķēlītēs. Nomizotus sīpolus un zaļumus smalki sakapā. Speķi sagriez mazos gabaliņos.
3. Pannā sakarsē nedaudz eļļas un apcep speķi un sīpolus, pēc tam ieliec bļodā.
4. Taukvielām pannā pielej atlikušo eļļu, sakarsē un pa porcijām apcep sēnes. Pieber sāli un piparus.
5. Sakarsē cepeškrāsni līdz 200 grādiem.
6. Mājas sieru samaisi ar pārējām olām, zaļumiem un pienu. Pieber sāli, piparus un muskatriekstu.
7. Mīklu izveltnē plānā kārtā un liec uz plāts, kas izklāta ar cepampapīru. Sēnēm pievieno sīpolus ar speķi un siera maisījumu un klāj uz mīklas. Maliņu atstāj brīvu.
8. Cep apmēram 40 minūtes.
Avots: žurnāls "100 Labi padomi"