Ātri un viegli pagatavojamās meksikāņu pankūkas kesediljas
Brīvdienu rītos vienkāršas un eksotiskas brokastis var gatavot kopīgi. Gardās meksikāņu pankūkas kesediljas var pagatavot arī bērni. Tās ir vienkāršas un gardas.
Pagatavošana laiks: 15 min
Porcija: 4 cilvēkiem
Nepieciešams:
Pilngraudu tortiljas - 4 gab.
Pesto – 4 ēdamk.
Siers – 150 g
Šķiņķis – 150 g
Ķiršu tomāti – 250 g
Spinātu lapas
Pagatavošana:
1. Pilngraudu tortiljas pārsmērē ar pesto
2. Virsū liec nedaudz rīvēta, vai sagriezta šķēlēs siera un spinātu lapas
3. Sagriez ķiršu tomātus un liec pa virsu sieram un spinātu lapām
4. Tad liec virsū šķiņķa un siera šķēli
5. Pārloki tortilju uz pusēm un uz 4 minūtēm liec cepties grilā
6. Servē veselu, vai sagriez mazākos gabalos
"Rimi" veselīgas ēšanas skolas "Aikāgaršo" padoms! Kesediljas vari gatavot arī no citiem produktiem, piemēram, šķiņķa vietā izvēlēties vārītu vistas gaļu. Lai grila tīrīšana pēc kesedilju gatavošanas būtu vienkāršāka, ietin tās cepampapīrā – tā siers tecēs tieši cepamā papīra “kabatiņā”. Turklāt kesediljas vari gatavot ne tikai uz grila, bet arī cept uz plīts.