Cepam sīpolu pīrāgu. Ziemai piestāv!
Sīpolu pīrāgā nav nekādas asa garšas un sīpolu smaržas, tam ir pavisam cita garša, nekā mēs iedomājamies sīpolu pīrāgā.
Sīpolu pīrāgs labi garšo kopā ar tasi tējas vai baltvīna glāzi.
Sastāvdaļas:
Sīpoli 6-8 lielas galviņas
Sviests 350g
Milti 450g
Olas 3 gab
Krējums
Sāls
Paprikas pulveris
Kukurūzas milti 50 g
Piens
Malti melnie pipari
Cepamais pulveris
Gatavošana:
Gatavojam mīklu.
1. Nelielos kubiņos sagriežam 300g sviesta. Liekam sviestu virtuves
kombainā, pievienojam ēdamkaroti cukura, pustējkaroti sāls,
kukurūzas miltus, cepamo pulveri un visu rūpīgi maisām.
2.Liekam klāt 3 olas un turpinām mīklas masu
maisīt. Pielejam
klāt 180 ml pienu, turpinām maisīt.
Veidojas diezgan viskoza mīkla.
3.Sīpolus sagriežam gabaliņos un liekam uz pannas cepties
(sautēties) uz nelielas uguns. Klāt pieliekam ēdamkaroti sviesta.
Sīpoli ir jācep apmēram 30-40 minūtes, lai tie kļūtu mīksti un
karamelizētos. Kad sīpoli sāk apcepties, pielejam klāt nedaudz
ūdens.
4. Uz citas pannas izkarsējam 40 gramus magoņu sēklu, karsēšana
uzlabos to garšu. Pieliekam
magoņu sēklas pie sīpoliem, pievienojam sāli un svaigi maltus
melnos piparus. Kad
šķidrums ir iztvaikojis, atkal pieliekam klāt nedaudz ūdens, Šādi
darām vēl kādas pāris reizes.
5.Traukā ieklājam cepampapīru un izlīdzinām tajā mīklu. To ir labāk
darīt ar slapjām rokām, lai mīkla nepieliptu pie
tām. Mīklas
slānim nevajadzētu būt biezākam par 1,5 cm. Tad mikla var
neizcepties.
6. Gatavojam mērci, kuru pārliesim uz sīpoliem.
Ņemam 200-250 g skāba krējuma, 2 olas, sāli un visu
sakuļam.
Pielejam klāt 50gramus izkausēta sviesta, sakuļam.
7.Uz mīklas izlīdzinām sīpolu masu.
Pārlejam ar mērci un liekam cepties cepeškrāsnī, 180 grādos, 45-50
minūtes.
Šis sīpolu pīrāgs patīkami pārsteigs tavus draugus, arī tos, kuri neēd sīpolus. Tikai iepriekš nesaki, ka tur ir sīpoli. Tas ir pārbaudīts! Viens sīpolu neēdājs, paprasīja papildporciju un teica, ka esot vienreizējs. Kad uzzināja, ka pīrāgā bija sīpoli, tad gan palika tāds domīgs, par ko visi pārējie ļoti uzjautrinājās.
Lai garšo amīšu sīpolu
pīrāgs un labu
apetīti!
Autors: Aigars Jansons, labuapetiti.com