Skolēnu prieks: 3 picu receptes, ko viegli vari pagatavot mājās
Bloga kristinesreceptes.lv autore Kristīne Deiliko sadarbībā ar “Dobeles dzirnavnieku” piedāvā 3 dažādu picu receptes, ko viegli vari pagatavot mājās.
“Dobeles dzirnavnieka” picas maisījumu sajauc ar ūdeni, samīci un
saplacini, virsū liekot piedevas.
Picas mīklu vari sadalīt četrās daļās. No vienas paciņas mīklas
daudzuma sanāk četras picas. Var arī būt divas picas – atkarībā no
pamatnes biezuma un platuma.
Ir dažādi varianti tomātu pastai:
Sablendē tomātus savā sulā un pievienot garšvielas, ķiplokus u.c.
sastāvdaļas.
Sajauc tomātu pastu ar ūdeni līdz šķidras mērces konsistencei.
Pamatā var likt jau gatavu bārbekjū mērci vai kādu citu no
gatavajām mērcēm.
Iespējams arī sajaukt tomātu pastu ar gurķu marinādi.
Pica ar mozarella sieru, tomātiem un baziliku
Pica itāļu trikolora karoga krāsās. Pamatni, kas tapusi no “Dobeles
dzirnavnieka” picas maisījuma, saplacini līdz vajadzīgajam izmēram,
tad klāj tomātu pastu un uzkaisi nedaudz kaltēta bazilika
(kaltētajam ir intensīvāks aromāts nekā svaigam). Virsū izkārto
Mozarella sieru, tomātu šķēlītes un svaiga bazilika lapiņas. Ziemas
sezonā var izmantot ķiršu tomātus. Cep ļoti karstā cepeškrāsnī
aptuveni 10 minūtes.
Pica ar šķiņķi un sēnēm
Pamatni, kas veidota no “Dobeles dzirnavnieka”picas maisījuma, ar
pirkstiem no centra uz malām placini, kamēr tā ir nepieciešamajā
lielumā un biezumā. Pārzied mīklu ar tomātu pastu. Pārkaisi
sarīvētu, kūstošu puscieto sieru, piemēram, Holandes, Krievijas vai
Čedaras. Uzber oregano jeb raudeni, kas ir īstenā picas garšviela.
Tad uz picas izkārto šķiņķi, sēnes un vari pievienot
olīvas.
Pica ar salami
Pamatni gatavo no “Dobeles dzirnavnieka” picas maisījuma, saplacini
to tik platu un plānu, cik vēlies. Tad noklāj to ar tomātu pastu,
uzkaisi rīvētu puscieto sieru (Holandes, Krievijas vai Čedaras),
oregano jeb raudeni un liec virsū sagrieztu salami desu. Vari
pievienot arī olīvas vai tomātus, vai citas sastāvdaļas. Picas
priekšrocība – iespējamas variācijas, piemēram, vista ar ananāsiem,
zilais siers ar vīģēm, marinēti čili pipari ar desu u.tml. Idejas
iespējams smelties picēriju mājas lapās vai iedvesmas vietnē
Pinterest!
Lai labi garšo!