Mazās picas maizītes
Itālijas virtuves klasiku – picu – iecienījuši gan lieli, gan mazi. Ja pieteikušies ciemiņi vai tuvojas svētki, pagatavo šo gardo mini uzkodu. Uzkoda piemērota arī bērnu ballītēm, jo mazie svinētāji to var veikli paķert rokā un apēst, neatraujoties no rotaļām.
Izejvielas (12 mini picām):
1 lielais lavašs vai 4 gatavās tortiljas pamatnes
250g tomātu mērces
pēc izvēles – 4 ķiploka daiviņas, izspiestas caur ķiplokspiedi
250g šķiņķa vai kūpinātas liesas gaļas, sagriezta mazos kubiņos
200g Trikāta Krievijas Premium siera, kas smalcināts uz rupjās
rīves
dažas melnās olīvas un čili pipari dekorēšanai, sagriezti
ripiņās
Gatavošana:
1. Cepeškrāsni uzkarsē līdz 190 grādiem.
2. Ar kulinārijas gredzenu vai šķērēm no lavaša vai torlijas
izgriez apļus ar deviņu centimetru diametru. Kārto tos mafinu
pannas formiņās, ar pirkstiem iespiežot aplīšus kausiņu formā.
Mazajos kausiņos liec pa karotei tomātu mērces (ja vēlies, virsū
vari likt nedaudz ķiploka), mazliet šķiņķa vai gaļas. Pāri ber
rīvēto sieru. Virsū liec olīvas un čili gabaliņus.
3. Liec cepeškrāsnī un cep 10-15 minūtes, līdz siers izkusis un
picu maizīšu maliņas kļuvušas zeltainas.
Pasniedz siltas.
Receptes autore: Linda Tellgrena (bloga Lindas virtuve autore)