Pēcsvētku saldais - cepam piparkūku maizi! Recepte

Pietiks niekoties ar piparkūkām! Izcep gardu piparkūku maizi ar šokolādes glazūru! Tā ne tikai lieliski garšos, bet arī skaisti papildinās gardumu galdu.

Kad maize vēl nav pilnībā atdzisusi, to sagriež sev tīkamos gabaliņos.

FOTO: Mammamuntetiem.lv

Kad maize vēl nav pilnībā atdzisusi, to sagriež sev tīkamos gabaliņos.

Sastāvdaļas:

  • 3 olas
  • 100g sviesta
  • 100g sakapātu valriekstu
  • 100g brūnā cukura
  • 75 ml tumšā cukura sīrupa
  • 200 ml piena
  • 300g rudzu miltu
  • 1,5 tējk. cepamā pulvera
  • 1/2 tējk. kanēļa
  • tējkarotes gals maltu melno piparu
  • 1 ēd.k. piparkūku garšvielu
  • 250g melnā šokolāde glazūrai

Gatavošana:

  • Izkausē sviestu, pievieno brūno cukuru, to puto.
  • Pa vienai pievieno olas un cukura sīrupu.
  • Tad mīklai pielej pienu.
  • Visas sausās garšvielas samaisa un pievieno mīklai.
  • Mīklai pievieno rudzu miltus un beigās iemaisa sasmalcinātus valriekstus.
  • Mīkla sanāk pabieza, bet ne veltnējama.
  • To lej ar cepampapīru izklātā pannā un cep iepriekš sakarsētā cepeškrāsnī 180 grādos apmēram 25 minūtes.
  • Kad maize ir gatava, to izņem no cepeškrāsns un pārlej ar izkausētu šokolādes glazūru.

Recepte: Agita Gabrāne

Reklāma
Reklāma

 

Sastāvdaļas