Pēcsvētku saldais - cepam piparkūku maizi! Recepte
Pietiks niekoties ar piparkūkām! Izcep gardu piparkūku maizi ar šokolādes glazūru! Tā ne tikai lieliski garšos, bet arī skaisti papildinās gardumu galdu.
Sastāvdaļas:
- 3 olas
- 100g sviesta
- 100g sakapātu valriekstu
- 100g brūnā cukura
- 75 ml tumšā cukura sīrupa
- 200 ml piena
- 300g rudzu miltu
- 1,5 tējk. cepamā pulvera
- 1/2 tējk. kanēļa
- tējkarotes gals maltu melno piparu
- 1 ēd.k. piparkūku garšvielu
- 250g melnā šokolāde glazūrai
Gatavošana:
- Izkausē sviestu, pievieno brūno cukuru, to puto.
- Pa vienai pievieno olas un cukura sīrupu.
- Tad mīklai pielej pienu.
- Visas sausās garšvielas samaisa un pievieno mīklai.
- Mīklai pievieno rudzu miltus un beigās iemaisa sasmalcinātus valriekstus.
- Mīkla sanāk pabieza, bet ne veltnējama.
- To lej ar cepampapīru izklātā pannā un cep iepriekš sakarsētā cepeškrāsnī 180 grādos apmēram 25 minūtes.
- Kad maize ir gatava, to izņem no cepeškrāsns un pārlej ar izkausētu šokolādes glazūru.
Recepte: Agita Gabrāne