Oriģināla pica tradicionālās Jāņu garšās
Neiztrūkstošs Jāņu cienasts ir siers, kuru sien apaļu vai ar deviņiem stūrīšiem, gaļa un dārzeņi, bet ko pagatavot gada īsākajā naktī, lai pārsteigtu radus un draugus? Lai cienastu padarīt radošu un mūsdienīgu, neaizmirstot par klasiskām vērtībām, “Pica Rīga” picu meistars Jānis Gaveika piedāvā tematisku, krāsainu un radošu ideju kā iecienītos saulgriežu gardumus pārvērst visiem pazīstamā uzkodā – picā.
Nepieciešamās sastāvdaļas:
- Picas mīkla 200 gr
- Picu mērce (vai tomātu mērce pēc gaumes) 3 ēd.k.
- Ķimeņu siers 200 gr
- Vistas šašliks 100 gr
- Mazsālīti gurķi 2 gab.
- Zilie sīpoli 1/2
- Čilli pipari 1/2
- Dilles pēc garšas
- Sīpolloki pēc garšas
Pagatavošana:
Izrullējam picas mīklu 30 cm diametrā, uz tās uzsmērējam picas vai
tomātu mērci. Sarīvējam ķimeņu sieru un ar to pārkaisām picas
pamatni. Uz picas izkārtojam vistas šašlika gabaliņus un
liekam krāsnī cepties 300 grādu temperatūrā uz 7 minūtēm.
Kad noteiktais laiks pagājis, pārliecināmies, ka picas maliņa
un apakša izcepusies zeltaini brūna un izņemam picu no
cepeškrāsns. Sagriežam mazsālītos gurķus, čilli piparus, zilos
sīpolus, dilles un sīpollokus un dekorējam picas virsmu.