Ziemassvētku pica eglītes formā
Lai papildinātu svētku galda ideju grozu, restorāna “Pica Rīga” pavāri piedāvā vienkāršu recepti gardai Ziemassvētku picai eglītes formā. Tās pagatavošanas procesu – gluži kā eglītes dekorēšanu - noteikti izbaudīs mazās atvases!
Sastāvdaļas:
Picas mīkla 130 g
Bazilika pesto 100 g
Parmezāna siers 50 g
Paprika 50 g
Ananass 12 gabaliņi
Cherry tomāti 5 gb
Spināts 5 lapiņas
Kukurūza 50 g
BBQ 30 g
Pagatavošana:
Izrullē mīklu, ar brīvu roku izgriež eglītes formu. Pamatni iesmērē
ar bazilika pesto, bet eglītes kāta daļu - ar BBQ mērci. Brīvā
formā dekorē eglīti, izmantojot šķēlēs sagrieztu papriku, ananasu
un tomātu gabaliņus, kukurūzu.
Liek krasnī cepties 300 grādos uz 4 - 5 minūtēm. Pārber pāri parmezāna sieru un izrotā ar spināta lapiņām.