Mājās cepta sēkliņu un avokado maize. Mmmm!
“Ja godīgi, neticēju, ka šīs maizītes būs ēdamas. Likās aizdomīgi, ka var uzcept "bulciņas" no kvinojas, mandeļu miltiem un avokado, bet patiesībā sanāca ļoti gardas un sātīgas maizītes, ko var labi papildināt gan ar saldām, gan sāļām piedevām,” par sava eksperimenta lielisko rezultātu Mammamuntetiem.lv stāsta trīs bērnu mamma un dūla Ilze Kuduliņa.
“Mana mamma jau sen cep pati savu ierauga maizīti. Es arī agrāk mēģināju, bet vienkāršāk likās nopirkt veikalā, un ieraugs drīz vien aizgāja bojā. Tagad, kad apzinātāk sekoju līdzi atkritumu daudzumam, ko mūsu ģimene rada, sapratu, ka manā pilsētā nopirkt maizi bez iepakojuma ir diezgan grūti, turklāt vēl grūtāk - atrast ko bez kviešu miltiem. Tā izrādījās papildus motivācija, lai nu jau maizi ceptu regulāri. Pašceptā maizītē es zinu, ko esmu ielikusi, un man ir svarīgi ikdienā gādāt par to, lai ēdiens mājās būtu pēc iespējas veselīgāks,” stāsta Ilze Kuduliņa, atzīmējot, ka nu arī bērni viņas cepto maizi ēd pilnām mutēm.
Tagad, kad apzinātāk sekoju līdzi atkritumu daudzumam, ko mūsu ģimene rada, sapratu, ka manā pilsētā nopirkt maizi bez iepakojuma ir diezgan grūti.
Sastāvdaļas:
300 g kvinojas (samaļ miltos ar blenderi vai kafijas
dzirnaviņām)
200 g mandeļu miltu
2 ēdamk. svaigi maltu linsēklu
2 ēdamkarotes sezama sēkliņu
1 tējk. cepamā pulvera
1 šķipsniņa sāls
1 avokado
1 laima miziņa un sula
1 ēdamkarote medus vai kļavu sīrupa
190 ml ūdens.
4 FOTO
Pašceptā sēkliņu un avokado maize
Gatavošana:
Samaisa atsevišķi sausās un mitrās sastāvdaļas. Samīca visu kopā
mīklā un veido apaļas, nedaudz saplacinātas maizītes (apmēram 7
gab.). Liek iepriekš sakarsētā cepeškrāsnī 180°C uz 30 min vai
kamēr zeltaini brūnas. Ja vairāk apcepas apakša, kādā brīdī apgriež
uz otru pusi.
Recepte aizgūta no talesofakitchen.com