Kā pašam mājās uzcept baltmaizi. Recepte

Kas var būt labāks par pašu ceptu maizes klaipu. Papildini to ar sēkliņām, rozīnēm vai žāvētām aprikozēm. No šī mīklas daudzuma izdosies viens liels maizes klaips.

Maizi papildini ar to, kas pašiem garšo - ar žāvētiem augļiem, riekstiem vai sēkliņām.

FOTO: Shutterstock.com

Maizi papildini ar to, kas pašiem garšo - ar žāvētiem augļiem, riekstiem vai sēkliņām.

 

Sastāvdaļas
750 g kviešu miltus
7 g sausā rauga
2 tējk. sāls
1 tējk. cukura
15 g sviesta istabas temperatūrā
450 ml silta ūdens
Milti pārkaisīšanai
Eļļa vai sviests veidnes ietaukošanai

Gatavošana
1) Bļodā sajauc miltus, raugu, sāli un cukuru, rūpīgi samaisi. Pa daļām pievieno sviestu. Pievieno siltu ūdeni un rūpīgi maisi 8-10 minūtes, līdz mīkla kļūst viendabīga un elastīga.

2) No mīklas izveido bumbu un liec ietaukotā bļodā siltumā uzrūgt uz stundu. Mīklai ir jādubultojas izmērā. Apklāj ar dvielīti.

3) Virsmu apkaisi ar miltiem, uz tās uzliec mīklu. Izveido no tās apaļu bumbu un ieliec ieeļļotā cepamtraukā. Trauku pārklāj ar pārtikas plēvi. Atstāj 30 minūtes uzbriest.

4) Uzsildi cepeškrāsni uz 230 grādiem, cep maizi šajā temperatūrā 15 minūtes. Pēc tam samazini temperatūru uz 200 grādiem un cep vēl 15 minūtes līdz maize kļuvusi zeltaini brūna. Ļauj tai atdzist krāsnī.

Reklāma
Reklāma

 

Recepte no Jauns.lv

 

Sastāvdaļas