Ātrās un mutē kūstošās kanēļmaizītes ar vienkāršu glazūru
Šīs kanēļmaizītes gatavo mana 10 gadus vecā meita Lība. Tik ātra gatavošana sanāk, jo "Rimi" pavārs Normunds Baranovskis mums ir ierādījis, ka šādām maizītēm var izvēlēties jau gatavo mīklu - lieliska ir no "Rimi selection". Piemēram, kārtainā rauga mīkla. Patiesi lieliska! Tā ne vien garšo labi (jo sastāvā ir īsts sviests, nevis margarīns), bet ir arī jau izrullēta - atliek vien likt lietā.
Sastāvdaļas:
Kārtainā rauga vai rauga mīkla (iesakām no "Rimi selection")
Kanēlis
Cukurs
Glazūrai
Pūdercukurs
Karsts ūdens
5 FOTO
Gatavošana
+ 1
Skatīt visus
Gatavošana
1) Mīklas plātnes pārziež ar kausētu sviestu (Lība gan nekad to nedara) un pārkaisa ar kanēļa un cukura maisījumu.
2) Mīklu satin rullītī, griež gabalos un uz pannas veido kā rozītes.
3) Ietaukotā pannā kanēļmaizītes kārto vienu otru blakus, lai veidojas kā kūka.
4) Liek cepties iepriekš sakarsētā krāsnī 200 grādu temperatūra līdz maizītes ir zeltaini brūnas (apmēram 12 minūtes).
5) Gatavo glazūru - 3 ēdamkartotēm pūdercukura pielej karstu ūdeni (apmēram 1 tējk.). Ūdeni pievieno pamazām, lai cukura glazūru nekļūst pārāk šķidra. Masai jābūt krēmīgas konsistences.
6) Kad maizītes atdzisušas, tās pārlej ar glazūru un ļauj tai sastingt.
Variācija baltākai un greznākai glazūrai
Pavārs Normunds Baranovskis iesaka izmēģināt arī šādu glazūru:
Pūdercukurs 3 ēdamk.
Kausēts sviests 50 g
Krēmsiers 100 g
Svaiga citrona sula 1 ēdamk.
Visas sastāvdaļas sajauc viendabīgā masā un smērē pāri kūkām un smalkmaizītēm.