Kāsīšu garšīgās maizes recepte ar sēkliņām. Gatavošana pa soļiem
Savas ģimenes mājās ceptās maizes recepti, ko slavējuši daudzi jo daudzi viesi, Mammamuntetiem.lv atklāj Kaspars Rācenājs, Latvijas Brīvo arodbiedrību savienības jurists.
“Kāpēc Kāsīši? “Kāsīši” ir manas iesaukas atvasinājums, kas nu jau ir kļuvis par ģimenes brendu,” paskaidro Kaspars Rācenājs. "Ikdienā mēs ar sievu maizi cepam uz maiņām. Ja viņa skrupulozi pieturas pie receptēm, tad es visu laiku eksperimentēju, tāpēc maizes bieži ir dažādas. Piemēram, citreiz auzu pārslu vietā pielieku piecgraudu pārslas, citreiz pilngraudu miltus, nedaudz rudzu miltus. Citā reizē sanāk pielikt vairāk saulespuķu sēklas, tad ķirbju sēklas. Kad ir, pievienoju mārdadžu sēklas, arī magoņu."
Sastāvdaļas
Auzu pārslas 300g
Milti 700g
Dažādas sēklas 220g (saulespuķu, sezama, linsēklas, ķimenes,
mārdadžu u.c.)
Cukurs 70g
Sāls 8g
Ūdens 1000ml
Ieraugs 3-4 ēdamkarotes (to var nopirkt veikalā vai gatavot
pats)
14 FOTO
Maizes cepšana pa soļiem
+ 10
Skatīt visus
Citā reizē sanāk pielikt vairāk saulespuķu sēklas, tad ķirbju sēklas. Kad ir, pievienoju mārdadžu sēklas, arī magoņu.
Gatavošana
1.Visas sastāvdaļas rūpīgi samaisa, atstājot nedaudz sēkliņu maizes
pārkaisīšanai.
2.Ar sviestu vai eļļu ietauko maizes formiņas.
3.Lej mīklu pannās un pārkaisa ar sēkliņām.
4.Pārklāj ar dvieli un atstāj uz 12 stundām.
5.Pēc tam maizi liec cepties iepriekš uzkarsētā cepeškrāsnī 15
minūtes 200 grādu temperatūrā. Un pēc tam 1 stundu un 10 minūtes
180 grādu temperatūrā.
6.Gatavs!