Maize ar saulē kaltētiem tomātiem
Pašu cepta maize, kas labi garšos ar krēmsieru, taču tikpat labi arī ar kādu nesaldu ievārījumu. Receptē vari izmantot eļļu, kas paliek pāri no saulē kaltētajiem tomātiem, tas maizei piešķirs papildus garšu.
Sastāvdaļas
- 200 g miltu
- 280 ml paniņas (vai piens ar ēdk. citrona sulas)
- 50 g saulē kaltētu tomātu eļļā, smalki sagrieztu
- 25 g cietā siera, rīvēta
- 1 tējk. tomātu pastas
- 3 olas
- 3 tējk. cepamais pulveris
- 2 ēdk. eļļas
- 1 tējk. sāls
Pagatavošana (60 min)
Uzsilda cepeškrāsni uz 180 grādiem. Bļodā sajauc miltus, sāli,
cepamo pulveri. Atsevišķā bļodā sajauc paniņas, tomātu pastu, olas
un eļļu.
Slapjās sastāvdaļas pievieno miltu maisījumam. Pievieno arī saulē
kaltētos tomātus un pusi siera.
Mīklu lej veidnē un pārkaisa ar atlikušo sieru. Cep 50-60 minūtes,
ļauj atdzist krāsnī.