Universālais olu salātu sendvičs un tā dažādās variācijas

Vasaras sezona ir karstākais pārgājienu laiks, kad tiek plānoti maršruti aktīvai atpūtai pie dabas. Neatņemama pārgājienu sastāvdaļa ir arī piknika pauzes. Sendvičs noderēs kā lieliska uzkoda pauzēs starp aktīvu atpūtu zaļumos.
Universālais olu salātu sendvičs un tā dažādās variācijas

FOTO: Publicitātes foto

Četriem sendvičiem vajadzēs:
 

  •  Maize pēc izvēles - 8 šķēles
  • Olas 8 gab.
  •  Majonēze 8 ēdamkarotes
  •  Sinepes 2 tējkarotes
  •  Baltā daļa no 1 purava
  •  Sāls pēc garšas
     

 

Variācijām jeb ko vēl bez visa šī pievienot klāt:
• Tuncis
• Marinēti gurķi
• Alpu siers
• Marinēti pipari (asi vai saldi)
• Garneles, krabis, vēži
• Kukurūza
• Ķiploks
• Dilles, estragons, pētersīļi

Olas vāra 6 minūtes (laiku skaita no ūdens vārīšanās brīža). Tās atdzesē, noloba čaumalu un sasmalcina var arī sarīvē. Pievieno majonēzi, plānās šķēlēs grieztu puravu un sāli pēc garšas. Visu sajauc un liek starp divām maizes šķēlēm, pēc izvēles pievienojot klāt iecienītāko gaļu, jūras veltes, salātlapas vai dārzeņus. Gatavās maizītes var ietīt cepamajā papīrā vai likt sendviču kārbā ērtai līdzņemšanai.
 

Reklāma
Reklāma

 

Recepti iesaka Barbora.lv garšas eksperts, pieredzes bagātais šefpavārs un lauku gardēdis Dzintars Kristovskis.