Pastas picas iesmiņi
Gatavs 30 minūtēs.
Sastāvdaļas (10 iesmiņiem):
- 150g Dobeles dzirnavnieka Farfalle pastas;
- 3 ēd. k. Rūdolfs tomātu mērces ar sīpoliem un sieru;
- 100g siera;
- 1 mazs tomāts;
- ½ sarkanā sīpola;
- ¼ paprikas;
- 1. ēd. k. olīveļļas;
- Pāris olīvas;
- Nedaudz vītinātas gaļas;
- Garšvielas
- Koka iesmiņi
Pagatavošana:
Vārošā sālsūdenī ber pastu un vāra tik ilgi, cik norādīts uz iepakojuma.
Sagatavo piknika koka iesmiņus.
Gatavo pastu nokāš un apslaka ar olīveļļu, lai tā nesaliptu.
Sagatavo cepamo paplāti, izklāj to ar cepampapīru un uzkarsē cepeškrāsni uz 175°C.
Pastu pa vienai uzdur uz iesmiņa.
Kad visi iesmiņi savērti, tos apsmērē ar tomātu mērci, pārkaisa ar sarīvētu sieru, smalki sagrieztiem sīpoliem, papriku, tomātiem un dekorē ar vītinātu gaļu, olīvām un pārkaisa ar garšvielām.
Paplāti ar pastas iesmiņiem liek uzkarsētā cepeškrāsnī un cep apmēram 7 min.
Kad siers izkusis un viss apbrūnējis, ņem ārā no krāsns un pasniedz siltu.