Vakariņas pusstundā – lavaša rullītis ar malto gaļu un sieru
Ko gatavot vakariņās, lai ēstu gan pusaudzis, gan bērnudārznieks? Bērnu iecienītākās sastāvdaļas savienotas vienā, un mūsu ģimenē lavašs, maltā gaļa un siers vienmēr aiziet uz urrā! Klāt var pagatavot svaigos salātus ar eļļu un citrona sulu, piekost marinētu gurķi vai vienkārši sagrieztus svaigus dārzeņus.
Vajadzēs:
- 2 lielā lavaša loksnes
- 400 g jauktu malto gaļu
- sāli, piparus
- 300 g siera
- ola pārziešanai
Gatavošana
- Izklāj vienu lavaša loksni uz cepampannas, kas apklāta ar cepamo papīru, un bagātīgi nokaisa ar sarīvētu sieru.
- Virsū liek otru lavaša loksni, uz kuras vienmērīgi izlīdzina ar garšvielām sajauktu malto gaļu.
- Abus lavašus tin rullī, pārzieš ar sakultu olu un uzkaisa sieru.
- Liek cepeškrāsnī un cep 190 grādos 35 minūtes.
- Gatavu sagriež un pasniedz ar salātiem.
Šis man sanāca paliels rullis, tāpēc pāgriezts uz pusēm, lai labāk izcepas. Mazāku lavašu cept veselu un īsāku laiku.