Burkānu mafini ar krēmsiera cepurīti. Izdosies pat iesācējiem!

FOTO: Eva Lanka
Kēksiņi, kas garšos kā burkānu mīļiem, tā vienkārši kārumniekiem!
12 kēksiņiem nepieciešams:
- 120 g augu eļļa
- 130 g kviešu milti
- 150 g brūnais cukurs
- 170 g smalki sarīvēti burkāni
- 50 g sasmalcināti valrieksti
- 50 g šokolādes graudiņi
- 1 pilna tējkarote kanēlis
- 1 ēdamkarote soda
- 1 ēdamkarote galda etiķis
- 3 olas
Krēmam:
- 100 g pūdercukurs
- 100 g krēmsiers
- 100 g istabas temperatūras (mīksts) sviests
.jpeg-w696.jpg)
Pagatavošana
Vispirms trauciņā dzesē sodu – jeb atlej to ar etiķi un kārtīgi samaisa. Visas mīklas sastāvdaļas liek bļodā un ar mikseri samaisa, līdz masa viendabīga. Pievieno sodu un vēlreiz iemaisa. Mīklu sadala keksiņu formās. Cep sakarsētā cepeškrāsnī 180 grādos aptuveni 25 minūtes. Atdzesē.
Gatavo krēmu – izsijā pūdercukuru, pievieno sviestu un krēmsieru. Visu saputo un smērē pāri kēksiņiem. Izrotā.
Šokolādes graudiņu vietā var pievienot arī žāvētas dzērvenes.