Sezama sēklu sausmaizītes

Ideja kā savā uzturā iekļaut vērtīgās sezama sēklas, dalās uztura specialiste, Rimi eksperte Olga Ļubina.
Sezama sēklas satur A,
E, C un B grupas vitamīnus. No minerālvielām tajās visvairāk ir magnija, cinka, fosfora, dzelzs, bet
īpaši bagātīgi tās satur kalciju.

FOTO: Freepik.com / freepik

Sezama sēklas satur A, E, C un B grupas vitamīnus. No minerālvielām tajās visvairāk ir magnija, cinka, fosfora, dzelzs, bet īpaši bagātīgi tās satur kalciju.

Nepieciešams:

  • 80 g rudzu miltu;
  • 80 g kliju;
  • sāls – šķipsniņa;
  • 80 g auzu pārslu (ātri vārāmās);
  • 40 g sezama sēklu;
  • 45 g saulespuķu sēklu;
  • 360 g ūdens.

 

Pagatavošana:

Reklāma
Reklāma
  1. Traukā samaisi rudzu miltus, klijas, nedaudz sāls un ātri vārāmās auzu pārslas. 
  2. Pievieno saulespuķu un sezama sēklas, vēlreiz samaisi. 
  3. Tad lēni pievieno ūdeni, visu laiku maisot. Rezultātā jāveidojas masai, kas pēc konsistences atgādina putru, – mīkstai un lipīgai.
  4. Cepeškrāsni uzsildi līdz 200 grādiem. Uz paplātes izklāj cepamo papīru un plānā kārtā izliec masu, pārklāj ar vēl vienu cepamo papīru. Izlīdzini masu ar mīklas rulli, pēc tam papīru noņem. 
  5. Liec cepties cepeškrāsnī uz 20–30 minūtēm – pagatavošanas laiks atkarīgs no tā, cik plāni izlīdzināsi masu.
  6. Kad tā izcepusies, sagriez to aptuveni 5 x 7 cm šķēlēs, lai sanāktu sausmaizītes.

Saistītie raksti