Sezama sēklu sausmaizītes
Ideja kā savā uzturā iekļaut vērtīgās sezama sēklas, dalās uztura specialiste, Rimi eksperte Olga Ļubina.
.jpg-696x464.jpg)
FOTO: Freepik.com / freepik
Sezama sēklas satur A, E, C un B grupas vitamīnus. No minerālvielām tajās visvairāk ir magnija, cinka, fosfora, dzelzs, bet īpaši bagātīgi tās satur kalciju.
Nepieciešams:
- 80 g rudzu miltu;
- 80 g kliju;
- sāls – šķipsniņa;
- 80 g auzu pārslu (ātri vārāmās);
- 40 g sezama sēklu;
- 45 g saulespuķu sēklu;
- 360 g ūdens.
Pagatavošana:
- Traukā samaisi rudzu miltus, klijas, nedaudz sāls un ātri vārāmās auzu pārslas.
- Pievieno saulespuķu un sezama sēklas, vēlreiz samaisi.
- Tad lēni pievieno ūdeni, visu laiku maisot. Rezultātā jāveidojas masai, kas pēc konsistences atgādina putru, – mīkstai un lipīgai.
- Cepeškrāsni uzsildi līdz 200 grādiem. Uz paplātes izklāj cepamo papīru un plānā kārtā izliec masu, pārklāj ar vēl vienu cepamo papīru. Izlīdzini masu ar mīklas rulli, pēc tam papīru noņem.
- Liec cepties cepeškrāsnī uz 20–30 minūtēm – pagatavošanas laiks atkarīgs no tā, cik plāni izlīdzināsi masu.
- Kad tā izcepusies, sagriez to aptuveni 5 x 7 cm šķēlēs, lai sanāktu sausmaizītes.