Auzu cepumi no tā, kas mājās
Šos cepumus var pagatavot no tā, kas pieejams mājās. Tas ir lielisks veids, kā izmantot sēklas, graudus un riekstus, kas aizmirsti mētājas kādā virtuves skapīša stūrī. Cepumi būs kraukšķīgas no ārpuses un mīksti no iekšpuses.
Sastāvdaļas:
- 130 g auzu pārslu
- 120 g pilngraudu kviešu miltu
- 60 g izkausēta sviesta
- ½ tējkarote kanēļa
- 1 liela ola
- 1 sauja mīkstu rozīņu
- 1 sauja sēklas, rieksti vai jebkas
- 1 ēdamk. šokolādes čipšu
Pagatavošana
- Samaisa visas sastāvdaļas kopā un ar rokām veido bumbiņas.
- Izmantojot cepampapīra loksnes, tās ar glāzi nospiež, lai veidotos cepumu forma.
- Cep 10-15 minūtes 180 grādos.
Recepti iesaka IG satura veidotāja, pavārgrāmatas “Garšīgs nav sarežģīts” autore Elizabete Valujeva, piedaloties “Getliņi EKO” “Leftover” ēdiena gatavošanas meistarklasē.