Ašās gardās siermaizītes. Iederēsies gan uz svētku galda, gan piknikā
Šo maizīšu sastāvdaļas atradīsies ikvienā mājsaimniecībā. Tās labi garšo gan siltas, gan aukstas. Lieliski iederēsies uz Lieldienu svētku galda vai piknikā dabā.
Nepieciešams:
- 500 g kviešu miltu;
- 250 g piena;
- 100 g siera;
- 125 g auksta sviesta;
- 1 ola;
- 1 tējk. ar kaudzi cepamā pulvera;
- garšvielas – sāls, maltie pipari, timiāns vai Vidusjūras garšvielu maisījums.
Foto – Eva Lanka
Gatavošana
- Bļodā sajauc sausās sastāvdaļas – miltus, sāli, piparus un cepamo pulveri. Pēc izvēles pievieno timiānu vai Vidusjūras garšvielu maisījumu. Ja maizītēm negrib intensīvu garšu, pietiks ar trim tējkarotēm. Es pievienoju nedaudz vairāk, lai garša spēcīgāka.
- Masai pievieno kubiņos sagrieztu sviestu.
- Ar rokām mīca, līdz iegūta drupačaina mīkla.
- Sarīvē sieru un iejauc miltu mīklā. Es šoreiz izmantoju Čedaras sieru, taču tikpat labi der jebkurš, kas ir mājās, piemēram, Tilzītes vai Holandes.
- Pievieno pienu un sakultu olu, nedaudz atstājot maizīšu pārsmērēšanai pirms cepšanas.
- Mīca, līdz izveidojas viendabīga masa.
- Mīklu izrullē aptuveni 2–3 cm biezumā un ar glāzi (vai kādu citu formu) izspiež aplīšus.
- Pārsmērē ar atlikušo sakulto olu. Var pārkaisīt arī ar rīvētu sieru.
- Cep 220 grādos aptuveni 15–20 minūtes, līdz maizītes zeltainas.
Lai labi garšo! Foto – Eva Lanka