Grilējam girosu mājās! Pasniedz ar Dimdiņu "Coleslaw" salātiem
Šī recepte – pitas maize ar grilētu vistas girosu un "Coleslaw" salātiem – ir īsteni piemērota dārza svētkiem.
4 personām
Gatavošanas laiks: 30 minūtes
Sastāvdaļas:
- 1 pac. (4 gab.) pitas maizes
- 1 iepakojums "Coleslaw" kāpostu salātu “Dimdiņi”
- 4 gab. vistas šķiņķu bez ādas un kaula
- 2 ēdamk. grila garšvielu
- 1 tējk. eļļas
- Sāls pēc garšas
- 1/2 citrona
Gatavošana:
- Vistas šķiņķus iemarinē ar sāli, grila garšvielām, 1/2 citrona sulas un eļļu. Notur vismaz 5 minūtes.
- Šķiņķus grilē uz karstām restēm līdz gatavībai. Gaļu noliek uz dēlīša atpūsties.
- Uz oglēm uzsilda pitas maizes.
- Maizē liek mazākos gabalos sagrieztus vistas girosus (šķiņķus), pa virsu bagātīgi uzliek "Coleslaw" salātus. Aizloka ciet kā tortilu.
"Dimdiņu" kāpostu salātos "Coleslaw" ir izmantota vegānu majonēze un dārzeņi. Tā ir lieliska piedeva ikvienam grila ēdienam, kā arī sieram, zivīm. Salāti ir labs papildinājums dažādām sendvičmaizēm, vrapiem.
Rakstu sēriju “Vasara uz šķīvja” atbalsta dārzeņu audzēšanas un pārstrādes uzņēmums “Dimdiņi”.