Ātrā olu “pica” brīvdienu rītiem! Būs pa spēkam arī skolēnam
Ja brīvdienu rītā ir vēlēšanās apēst picu, nav jāzvana kurjeram – to var ātri un vienkārši pagatavot no olām.

FOTO: Shutterstock.com
Pavisam viegli un ātri pagatavojama pica.
Sastāvdaļas:
- 2 olas
- ½ tējkarotes (2,5 ml) sausā oregano vai bazilika (pēc izvēles)
- 8 peperoni desas šķēles
- 2 ēdamkarotes (30 ml) sasmalcināta mocarellas siera
- 3 ēdamkarotes (45 ml) tomātu mērces vai sasmalcinātu tomātu savā sulā
Pagatavošana
- Bļodā sakuļ olas un pievieno oregano.
- Uzkarsē pannu uz vidējas uguns.
- Ielej olu maisījumu pannā un cep līdz “picas” pamatne jeb omlete ir gandrīz gatava.
- Omletei jeb picas pamatnei virsū uzliek pepperoni desas šķēles, pārkaisa ar sieru un cep vēl apmēram divas minūtes, līdz olas ir gatavas un siers pilnībā izkusis.
- Uzliek “picu” uz šķīvja. Pasniedz ar tomātu mērci vai sasmalcinātiem tomātiem.