Speķa pīrāgi
Mīklu gatavo šādi - uzsilda pienu, izkausē tajā raugu, ber klāt miltus un rūpīgi samaisa. Atstāj uz brīdi siltumā uzrūgt. Tad piejauc klāt sviestu, sāli, pieber vēl miltus un mīklu samīca, līdz tā nelīp pie rokām, un atstāj vēl uzrūgt. Pildījumu gatavo šādi - sīkos gabaliņos sagriež gaļu, pievieno sakapātus sīpolus, piparus un sāli. Var darīt arī tā - pīrāgus vari pildīt arī ar rīsiem un olu, apceptiem burkāniem un sīpoliem vai citiem dārzeņiem, kā arī ar ievārījumu, marmelādi. Pīrāgus gatavo šādi - izveltnē mīklu, vienā stūrītī liec tējkaroti pildījuma, pārloki ar mīklu un izspied pīrādziņu ar apgāztu glāzi. Var darīt arī citādi — ar apakštasi vai glāzi izspied apaļas ripas, kurās liec iekšā pildījumu. Pārzied pīrāgus ar sakultu olu un cep skaisti brūnus.
Sastāvdaļas
- Cauraugusi žāvēta cūkgaļa
- Sīpols - 1.gab
- Milti
- Sviests
- Cukurs
- Piens - 1.l
- Raugs
- Sāls, pipari