Veģetārā pica - ar biezpienu, burkāniem un skābētu gurķi
Sātīga un garda pica bez gaļas.
Sakapāju margarīnu ar biezpienu un miltiem, kam pievienota šķipsniņa sāls. Pēc vajadzības pieleju pāris ēdamkarotes ūdens. Mīklu izturu vēsuma 30 minūtes, tad izveltnēju uz pannas un maliņas uzloku uz augšu. Pildījumam ņemu apmēram 2 glāzes novārītu, skaidiņas sarīvētu burkānu, smalki sagrieztus skābētos gurķus, ja ir — arī sasmalcinātu papriku. Visu samaisu, lieku uz mīklas, pārleju ar olu, kas sajaukta ar krējumu un sāli. Lieku cepeškrāsnī, un pēc pusstundas liela un garšīga pica gatava.
Avots: Helmas klubiņa pavārgrāmata, R.: Jumava, 2008
Sastāvdaļas
- Burkāni
- Paprika
- Milti - 200.gr
- Margarīns - 200.gr
- Biezpiens - 200.gr
- Skābēti gurķi
- Ola, krējums, sāls