Mācāmies gatavot picas mīklu zemnieku gaumē!
No zemnieku mīklas ceptajās picās vairāk izjūtama maizes garša, tās ir mīkstākas un staipīgākas.
Izmantojot zemnieku mīklu, ieteicams izvēlēties vienkāršus, sātīgus pildījumus ar izteiktu garšu. Nedrīkst aizmirst pannu ieziest ar eļļu. Raugu un cukuru izšķīdina ūdenī un noliek malā uz 10 minūtēm. Kad parādās putas, apmaisa. Maisītājā ieber miltus un sāli, pielej ieraugu un maisa apmēram 20 sekundes, līdz izveidojas mīklas pikucis (ja nepieciešams, pielej vēl nedaudz ūdens pa 1 ēdamkarotei reizē). Mīklai jābūt nedaudz lipīgai. Ja nav maisītāja, mīklu mīca ar rokām. Mīklas pikuci noliek uz miltiem apkaisītas virsmas, mīca un ik pa brīdim sviež pret darba virsmu. Ja mīkla vēl joprojām lipīga, to nedaudz pārkaisa ar miltiem. Gatava mīkla nelīp pie rokām. Mīklas pikuci apziež ar olīveļļu, liek pietiekoši lielā traukā (rūgstot mīklas apjoms dubultojas) un cieši pārklāj ar celofānu. Raudzē 1 stundu. Ja picas paredzēts cept vēlāk, mīklu, celofānā ietītu, uzglabā ledusskapī.
No iegūtā mīklas daudzuma var izcept 2 picas 25 cm diametrā.
Itāļu virtuve/Marčella Hazana.- Jumava,1995
Sastāvdaļas
- Sāls - 1/2.tējk.
- Nebalināti kviešu milti - 1.glāzes
- Silts ūdens - 3/4.glāzes
- Cukurs - 1/4.tējk.
- Sausais raugs - 2 1/2.tējk.
- Olīveļļa