Trauslā mīkla pīrādziņu cepšanai
Šo mīklu gatavo vēsā vietā. Glāzi miltu sajauc ar 3/4 glāzes auksta ūdens, kam pieber 1 naža galu sāls un pielej 2 ēdamkarotes spirta. Visu krietni samīca un izveltnē. Mīklas plāksnei virsū uzliek 200 g atdzesēta sviesta, mīklas malas saceļ uz augšu, pārsedz sviestam un no jauna izveltnē. Mīklas plāksni aizvien pārloka un no jauna veltnē 4 - 5 reizes. Jāstrādā ļoti veikli. Mīklu atdzesē un lieto kūkām, pīrāgiem un pīrādziņiem.
Recepte no grāmatas: Pavārgrāmata/V. Gustava, I. Jansone. – Rīga: Liesma, 1977
Sastāvdaļas
- Ūdens
- Milti
- Sāls
- Spirts
- Sviests