Aleksandra mīkla ar kanēli
Visus minētos produktus ātri sastrādā par veltnējamu mīklu. 30 minūtes patur vēsumā. Tad mīklu izveltnē un ar veltņa palīdzību liek uz plāts, ar smailu nazi sadursta. Cep mēreni karstā krāsnī 25 - 30 minūtes. Aukstu noņem no plāts. Lieto tortēm, kūkām. No šā mīklas daudzuma var veidot 2 lielas un 2 mazas ripas.
Recepte no grāmatas: Pavārgrāmata/V. Gustava, I. Jansone. – Rīga: Liesma, 1977
Sastāvdaļas
- Viena citrona miziņa
- Milti - 600.g
- Cukurs - 200.g
- Sviests - 400.g
- 1naža gals smalkā kanēļa
- Mīkla būs čauganāka, ja pieliks 1 tējk. cepamā pulvera