Plāna, kraukšķīga picu mīkla
Patiesi labai picai jābūt kraukšķīgai. Iegūto mīklas daudzumu
sadala 5 (nevis 4) daļās un izveltnē, cik plāni vien iespējams.
Raugu un cukuru izšķīdina ūdenī un noliek malā uz 10 minūtēm. Kad
parādās putas, apmaisa.
Maisītājā ieber miltus un sāli.
Ieraugā viegli iekuļ olu un ielej maisītājā.
Maisa apmēram 20 sekundes, līdz izveidojas mīklas pikucis. Mīklai
jābūt nedaudz lipīgai. Ja nepieciešams, pielej vēl nedaudz ūdens pa
vienai ēdamkarotei reizē. Pirms mīcīšanas mīklai jābūt nedaudz
lipīgai. Ja nav maisītāja, mīklu mīca ar rokām.
Mīklas pikuci noliek uz miltiem apkaisītas virsmas, mīca 1-2
minūtes, ik pa brīdim sviež pret darba virsmu. Ja mīkla ļoti
lipīga, to nedaudz apkaisa ar miltiem.
Gatavu mīklu liek dziļā traukā (rūgstot mīklas apjoms dubultojas),
apziež ar olīveļļu un 1 stundu raudzē istabas temperatūrā. Uzrūgušu
mīklu nedrīkst iemīcīt atpakaļ traukā.
Iegūto mīklu sadala 4 vai 5 vienādās daļās un veido picas.
Mīklu, celofānā ietītu, var uzglabāt ledusskapī.
Recepte no grāmatas: Itāļu virtuve/Marčella Hazana.- Jumava,1995
Sastāvdaļas
- Olīveļļa - 1.gab
- Sausais raugs - 1 1/2.tējkar.
- Cukurs - 1/4.tējkar.
- Silts ūdens - 3/4.glāzes
- Nebalināti kviešu milti - 2 1/2.glāzes
- Sāls - 1/2.tējkar.
- Liela ola - 1.gab