Mīkla ar ieraugu pīrādziņiem
Gatavojot ieraugu, traukā ieberu pusi no paredzētā miltu
daudzuma, pieleju uzsildītu pienu un atšķaidītu raugu un iemaisu
pašķidru mīklu — ieraugu. Pārkaisu ar miltiem, pārklāju ar drānu un
siltā vietā raudzēju apmēram stundu, pusotras.
Kad ieraugs tilpumā dubultojies, tam pievienoju atlikušos miltus,
izšķīdinātu sāli, margarīnu vai augu eļļu, saputotu ar cukuru, olām
un garšvielām, un samīcu. Mīcu tik ilgi, līdz mīkla ir vienāda,
elastīga, atdalās no trauka malām un rokām. Tad mīklu pārkaisu ar
miltiem, pārklāju ar drānu un siltā vietā raudzēju otrreiz 1,5-2
stundas. Raudzēšanas laikā mīklu 2-3 reizes atspaidu, lai atdalītos
ogļskābā gāze, kas traucē rauga sēnīšu attīstību. Nevajag ilgi
raudzēt, jo pārraudzēta mikla cepot izplūst, bet neceļas.
Gatavojot rauga mīklu, uz 1 kg miltu mēdzu pievienot 2-3 vārītus
kartupeļus, tad mīkla ir irdenāka.
Recepte no grāmatas: Helmas klubiņa pavārgrāmata. - R.: Jumava, 2008
Sastāvdaļas
- Sāls
- Olas - 2.gab
- Piens - 1/2.l
- Kviešu milti - 1.kg
- Raugs - 50.g
- 100g margarīns vai 50g augu eļļa
- Cukurs - 25.g