Nekatīnu un aveņu vasaras kūka
Aveņu un nektarīnu garša veido brīnišķīgu buķeti, ko lieliski papildina vīnogu želeja un mandeļu skaidiņas.
Gatavošanas laiks: 40 min.
12 gabaliņi
Saputo taukvielas un cukuru. Pievieno vaniļas cukuru. Olas
dzeltenumus atdala no baltumiem. Dzeltenumus pa vienam iemaisa
taukvielās.
Maisot pievieno cepamo pulveri, miltus, pusi no biezpiena un
citrona sulu. Baltumus saputo stingrās putās. Uzmanīgi iecilā
mīklā. Mīklu liek taisnstūra veidnē ar augstām malām, kas
pārklāta ar cepamo papīru.
Cep 200 grādos 20 – 25 minūtes. Kūkas pamatu atdzesē un liek uz
servējamās paplātes. Apziež ar atlikušo biezpienu.
Nektarīnus nomizo un sadala uz pusēm. Sagriež ļoti plānās
šķēlītēs. Nektarīnus un avenes kārto uz kūkas pamata skaistās
joslās. Nektarīnus var aizstāt ar konservētiem persikiem. Vīnogu
želejas, ar ko var pārklāt kūku, vietā var izmēģināt kādu no pašu
vārītajām želejām.
Sastāvdaļas
- Nektarīni - 3.gab
- Saldētas avenes - 400.g
- Margarīns vai sviests - 200.g
- Cukurs - 85.g
- Vaniļas cukurs - 1.tējk.
- Olas - 3.gab
- Cepamais pulveris - 1.tējk.
- Kviešu milti - 200.g
- Malts biezpiens - 200.g
- No 1 citrona izspiesta sula
- Vīnogu želeja apm. - 200.g
- mande