Nekatīnu un aveņu vasaras kūka

Aveņu un nektarīnu garša veido brīnišķīgu buķeti, ko lieliski papildina vīnogu želeja un mandeļu skaidiņas. 

FOTO: Mammamuntetiem.lv

Gatavošanas laiks: 40 min. 
12 gabaliņi


Saputo taukvielas un cukuru. Pievieno vaniļas cukuru. Olas dzeltenumus atdala no baltumiem. Dzeltenumus pa vienam iemaisa taukvielās.

Maisot pievieno cepamo pulveri, miltus, pusi no biezpiena un citrona sulu. Baltumus saputo stingrās putās. Uzmanīgi iecilā mīklā. Mīklu liek taisnstūra veidnē ar augstām malām, kas pārklāta ar cepamo papīru.
Cep 200 grādos 20 – 25 minūtes. Kūkas pamatu atdzesē un liek uz servējamās paplātes. Apziež ar atlikušo biezpienu.

Nektarīnus nomizo un sadala uz pusēm. Sagriež ļoti plānās šķēlītēs. Nektarīnus un avenes kārto uz kūkas pamata skaistās joslās. Nektarīnus var aizstāt ar konservētiem persikiem. Vīnogu želejas, ar ko var pārklāt kūku, vietā var izmēģināt kādu no pašu vārītajām želejām.

 

Sastāvdaļas

Reklāma
Reklāma
  • Nektarīni - 3.gab
  • Saldētas avenes - 400.g
  • Margarīns vai sviests - 200.g
  • Cukurs - 85.g
  • Vaniļas cukurs - 1.tējk.
  • Olas - 3.gab
  • Cepamais pulveris - 1.tējk.
  • Kviešu milti - 200.g
  • Malts biezpiens - 200.g
  • No 1 citrona izspiesta sula
  • Vīnogu želeja apm. - 200.g
  • mande