Ķirbja kliņģeris

FOTO: Aigars Jansons, http://www.ajstudio.lv/

 

Ķirbi izsutina ar pāris karotēm ūdens, izrīvē caur sietu vai saspiež ar dakšu un mazliet atdzesē. Siltā ķirbja masā izšķīdina raugu, pievieno miltus, lai mīkla būtu pamīksta un uzraudzē. Pieliek izkausētu taukvielu, cukuru, sāli, garšvielas, miltus un labi samīca. Beidzot pievieno rozīnes un marmalādi un viegli samīca. Mīklai ļauj uzrūgt. Veido kliņģeri vai garenus kukulīšus. Liek uz sagatavotas plāts, pārziež ar olu, var pārkaisīt ar sasmalcinātiem riekstiem. Cep līdz gatavs pārbaudot ar koka irbulīti - lai mīkla neliptu pie koka. Labu apetīti!!!

 

 

Reklāma
Reklāma

Iesūtījusi: Aiga Eriņa

 

Sastāvdaļas

  • Milti .pēc vajadzības
  • Ķirbis - 500.gr
  • Sviests vai margarīns - 100.gr
  • Cukurs - 200.gr
  • Sāls - 1/2.tējkarote
  • Raugs - 25.gr
  • Rozīnes, marmalāde - 3.ēdamkarotes