Marijas klostera piparkūkas. Gatavo astoņas nedēļas pirms svētkiem
Piparkūkas jāizcep vēlams astoņas nedēļas pirms Ziemassvētkiem, lai tās skārda kārbā kļūtu trauslas un garšīgas.
Gatavošana: 30 minūtes plus 1 diennakts mīklas atdzesēšanai, plus 2–2,5 stundas cepšanai
Sagatavo produktus. Sajauc miltus ar garšvielām. Lielā traukā ar putojamo slotiņu viegli saputo olas ar cukuru, līdz masa ir viendabīga. Pievieno medu, sukādes un riekstus.
Gatavo piparkūku mīklu. Olām pievieno miltus un mīci, līdz mīkla ir spīdīga un vijīga – tāda, ka var izrullēt. Iespējams, miltus vajadzēs vairāk. Noliec mīklu uz vienu dienu ledusskapī.
Veido un cep piparkūkas. Izrullē mīklu, cik vien plānu vari, ar formiņām izspied. Uzkarsē krāsni līdz 200 grādiem, ieklāj pannā cepampapīru, uz tā liec sagatavotās piparkūkas. Cep aptuveni 15 minūtes. Izņem no krāsns un atdzesē uz restēm. Gatavās piparkūkas liec skārda kārbās.
Recepte: žurnāls Labu Apetīti , 2008.g. novembris
Sastāvdaļas
- Olas - 6.gab
- Nelielas piparkūku formiņas
- Smalki sakapāti mandeļu un lazdu rieksti - 150.g
- Sakapātas citrona un apelsīna sukādes - 150.g
- Muskatrieksts - 1/4.tējk.
- Kardamons - 1/2.tējk.
- Krustnagliņas - 1/2.tējk.
- Milti - 1 100.g
- Kanēlis - 2.ēd.k.
- Remdens medus - 300.g
- Cukurs - 600.g
- Milti mīklas rullēšanai