Piparkūkas
300 g cukura sausā katliņā sabrūninu, uzmanīgi pieleju 1 glāzi verdoša ūdens, maisot cukuru izkausēju. Pielieku margarīnu, visas garšvielas, atlikušos 600 g cukura un 600 g miltu un samaisu. Maisījumu atdzesēju. Tad pielieku olas, pierīvēju citrona miziņu, pielieku sodu, pieleju konjaku un pievienoju atlikušos 400 g miltu. Samīcīto mīklu ietinu folijā vai pergamentā un turu vēsā vietā vismaz 2-3 nedēļas. Tad izveltnēju, izspiežu figūriņas, pārziežu ar olu, kas sakulta ar cukuru un cepu.
Garšvielu maisījums - samaļ piparus, kanēli, krustnagliņas, muskatriekstu, kardamonu, ingveru.
Garšvielu maisījuma variantu sk. Receptes/Pīrāgi, kūkas un cepumi/Citi kārumi/Cietās piparkūkas
Recepte no grāmatas: Helmas klubiņa pavārgrāmata. - R.: Jumava, 2008
Sastāvdaļas
- Olas - 3.gab
- Konjaks vai spirts - 1.ēd.k.
- Dzeramā soda - 1.tējk.
- Margarīns - 500.g
- Cukurs - 900.g
- Milti - 1.kg
- Garšvielu maisījums - 1.tējk.
- Citrona miziņa