Riekstu piparkūkas

Foto no Iļģuciema maiznīcas piparkūku izstādes

FOTO: Mammamuntetiem.lv

Foto no "Iļģuciema maiznīcas" piparkūku izstādes

Apmēram 65 - 70 gab.

Katliņā uzsilda medu, taukvielas un cukuru, maisa, līdz cukurs izkusis, un ļauj atdzist. Atdzesētā masā iemaisa olu, rīvētu citrona miziņu, garšvielas, pūdercukuru un daļu miltu. Atlikušos miltus samaisa ar cepamo pulveri un piemīca mīklai. Mīklu atstāj nobriest 1 stundu, tad izrullē apmēram 1/2 cm biezumā un sagriež pirksta garuma un 3 cm platās sloksnēs. Tās liek uz plāts, kas izklāta ar cepamo papīru, un pārliek ar lazdu riekstiem. Cep 15 - 18 minūtes sakarsētas cepēskrāsns 2. plauktā no apakšas 180 grādos.

Glazūrai: bļodā karsta ūdens peldē izkausē šokolādes masu un apziež cepumus.

 

Reklāma
Reklāma

Recepte no grāmatas: Ziemassvētki/K. Īdena. – Rīga: Zvaigzne ABC

 

Sastāvdaļas

  • Sīrups vai medus - 125.g
  • Brūnais cukurs - 60.g
  • Sviests vai margarīns - 50.g
  • Ola - 1.gab
  • vienam citronam norīvēta miziņa
  • krustnagliņu pulveris - 1/2.tējk.
  • kanēļa pulveris - 1/2.tējk.
  • kardamona pulveris - 1/2.tējk.
  • brūnais pūdercukurs - 50.g
  • Milti - 250.g
  • Cepamais pulveris - 1/2.paciņa
  • virsmai:
  • Lazdu riekstu kodoli - 200.g
  • Glazūrai:
  • sarīvēta pusrūgtā šokolāde - 200.g