Klasisks kēkss

Mīklā vari iecilāt ķiršus bez kauliņiem - tie dos patīkamu skābumiņu.

FOTO: Shutterstock.com

Mīklā vari iecilāt ķiršus bez kauliņiem - tie dos patīkamu skābumiņu.

Sviestu ar cukuru un garšvielām saputo.Tad pa vienam pievieno olu dzeltenumus, 1/3daļu no saputotā olas baltuma, miltus, cieti, rozīnes/apviļātas miltos/ un pārējo olu baltumu.
Cep ietaukotā un ar rīvmaizi izsmērētā keksa formā. 200 grādu temp. 30-40 min. Pārbauda ar irbulīti. Gatavu pārkaisa ar pūdercukuru.

 

Sastāvdaļas

Reklāma
Reklāma
  • Milti - 250.g
  • Sviests - 250.g
  • Cukurs - 250.g
  • Kartupeļu ciete - 50.g
  • Olas - 5-6.gab.
  • Rozīnes - 200.g
  • Citr.miz.vai vanilīns