Piparkūku formas kūka

FOTO: Aigars Jansons, http://www.ajstudio.lv/

Sviestu sakuļ, pievieno olu, izsijātus miltus, uzsildītu, taču ne karstu sīrupu ar medu, cepamo pulveri, grauzdētus riekstus, sagrieztas sukādes vai marmelādi.

Kēksa formu ietauko, iepilda mīklu un mērenā siltumā cep apmēram stundu.

 

Recepte no grāmatas: Piparkūkas/sast. I. Jākobsone. – Rīga, Nordik, 2003

Reklāma
Reklāma

 

Sastāvdaļas

  • Milti - 500.g
  • Sviests - 50.g
  • Ola - 1.gab
  • sīrups - 250.g
  • Rieksti - 50.g
  • marmelāde vai sukādes - 50.g
  • Cepamais pulveris - 1/2.tējk.
  • garšvielas (arī ķimenes)