Cepumi "Riekstiņi" ar iebiezināto pienu - gardums no bērnības!

Riekstiņus pilda ar iepriekš novārītu iebiezināto pienu ar cukuru. Iebiezinātā piena bundža jāvāra vismaz vienu stundu.

Lai nobildētu riekstiņu trauku, jāsteidzas - tas ātri kļūst tukšs.

FOTO: Shutterstock.com

Lai nobildētu riekstiņu trauku, jāsteidzas - tas ātri kļūst tukšs.

 

Sastāvdaļas: 
 

Mīklai:

  • 1,5 glāzes miltu
  • 70 g sviesta
  • 3 ēdamkarotes cukura
  • 1 ola
  • 1/3 tējkarotes cepamā pulvera
  • sāls

 

Pildījumam:

1 bundža vārītā iebiezinātā piena


Pagatavošana:

Reklāma
Reklāma
  • Olu sakuļ ar cukuru, kamēr cukurs izkūst. 
  • Sviestu izkausē, mazliet atdzesē un pastāvīgi maisot pievieno olai.
  • Miltus izsijā, samaisa ar cepamo pulveri un šķipsniņu sāls.
  • Pievieno olas - sviesta maisījumam, samīca mīklu.
  • Mīklu sadala vienādos, ķirša ogas lieluma gabaliņos, izveido bumbiņas.
  • Mīklu liek ietaukotās riekstu veidnītēs un cep sakarsētā krāsnī.
  • Iebiezinātajam pienam pievieno sasmalcinātus valriekstus, vai citus riekstus, kas vislabāk garšo.
  • Ar iebiezinātā piena krēmu pilda cepumu pusītes un savieno, izveidojot riekstiņus.
  • Ja nav pieejams vārītais iebiezinātais piens, parasto iebiezināto pienu vāra 2-3 stundas, lielā ūdens daudzumā (ūdens peldē).

 

Recepte: "UNAS bibliotēka" UNAS gardums (rudens 2010)

 

Sastāvdaļas

  • Milti - 3.glāzes
  • Olu dzeltenumi - 2.gab
  • Margarīns - 250.g
  • Cukurs - 250.g
  • Etiķis - 1.tējk.
  • vārīts pilnpiens ar cukuru