Cepumi "Riekstiņi" ar iebiezināto pienu - gardums no bērnības!
Riekstiņus pilda ar iepriekš novārītu iebiezināto pienu ar cukuru. Iebiezinātā piena bundža jāvāra vismaz vienu stundu.
Sastāvdaļas:
Mīklai:
- 1,5 glāzes miltu
- 70 g sviesta
- 3 ēdamkarotes cukura
- 1 ola
- 1/3 tējkarotes cepamā pulvera
- sāls
Pildījumam:
1 bundža vārītā iebiezinātā piena
Pagatavošana:
- Olu sakuļ ar cukuru, kamēr cukurs izkūst.
- Sviestu izkausē, mazliet atdzesē un pastāvīgi maisot pievieno olai.
- Miltus izsijā, samaisa ar cepamo pulveri un šķipsniņu sāls.
- Pievieno olas - sviesta maisījumam, samīca mīklu.
- Mīklu sadala vienādos, ķirša ogas lieluma gabaliņos, izveido bumbiņas.
- Mīklu liek ietaukotās riekstu veidnītēs un cep sakarsētā krāsnī.
- Iebiezinātajam pienam pievieno sasmalcinātus valriekstus, vai citus riekstus, kas vislabāk garšo.
- Ar iebiezinātā piena krēmu pilda cepumu pusītes un savieno, izveidojot riekstiņus.
- Ja nav pieejams vārītais iebiezinātais piens, parasto iebiezināto pienu vāra 2-3 stundas, lielā ūdens daudzumā (ūdens peldē).
Recepte: "UNAS bibliotēka" UNAS gardums (rudens 2010)
Sastāvdaļas
- Milti - 3.glāzes
- Olu dzeltenumi - 2.gab
- Margarīns - 250.g
- Cukurs - 250.g
- Etiķis - 1.tējk.
- vārīts pilnpiens ar cukuru