Vis - ātrākais, -vieglākais, -garšīgākais ābolu kēkss
Recepte domāta cepšanai maizes krāsniņā
Eļļu, ūdeni un gatavo maisījumu "Ātrā kūka" saber maizes
krāsniņā. Uzliek programmu, kas domāta bez rauga
izstrādājumiem, cep gatavu.
Kamēr cepas, nomizo ābolus, sagriež daiviņās un mikroviļņu krāsniņā
cep ~15 min.
Kad mīksti, sablenderē ar cukuru un kanēli.
Kad kēkss gatavs, atdzesē un sagriež 3 - 4 plāksnēs (atkarībā, cik
biezs sanācis kēkss).
Katru kārtu pārsmērē ar balzāmu.
Katrai kārtai liek virsū ābolu biezeni.
Salauž šokolādi gabaliņos, pielej krejumu un sviestu. Šo trauku
liek vārošā ūdens peldē, nepārtraukti maisot, kamēr masa
izkususi.
Var pieliet atlikušo balzamu.
Pārlej jau sagatavotam keksam. Liek uz diennakti aukstumā, lai
viss savelkas.
Nerēķinot laiku, kamēr kēkss cepas krāsniņā (~1.5 st), pārējo var
sagatavot ātri un viegli ~45 min.
Sastāvdaļas
- ātrā kūka (sausais maisījums) - 1 paciņa.(400g)
- Eļļa.105 g
- Ūdens.160 ml
- āboli (ne saldi) - 10.gab
- Cukurs.100g
- Saldais krejums 35%
- Sokolade - 1.tāfelīte
- Saldais krejums 35% - 100.g
- Sviests - 30.g
- Rīgas melnais balzams - 50 - 100.g