Vis - ātrākais, -vieglākais, -garšīgākais ābolu kēkss

Recepte domāta cepšanai maizes krāsniņā

FOTO: Mammamuntetiem.lv

Eļļu, ūdeni un gatavo maisījumu "Ātrā kūka" saber maizes krāsniņā. Uzliek programmu, kas domāta bez rauga izstrādājumiem, cep gatavu.
Kamēr cepas, nomizo ābolus, sagriež daiviņās un mikroviļņu krāsniņā cep ~15 min.
Kad mīksti, sablenderē ar cukuru un kanēli.
Kad kēkss gatavs, atdzesē un sagriež 3 - 4 plāksnēs (atkarībā, cik biezs sanācis kēkss).
Katru kārtu pārsmērē ar balzāmu.
Katrai kārtai liek virsū ābolu biezeni.
Salauž šokolādi gabaliņos, pielej krejumu un sviestu. Šo trauku liek vārošā ūdens peldē, nepārtraukti maisot, kamēr masa izkususi.
Var pieliet atlikušo balzamu.

Pārlej jau sagatavotam keksam. Liek uz diennakti aukstumā, lai viss savelkas.
Nerēķinot laiku, kamēr kēkss cepas krāsniņā (~1.5 st), pārējo var sagatavot ātri un viegli ~45 min.

 

Sastāvdaļas

Reklāma
Reklāma
  • ātrā kūka (sausais maisījums) - 1 paciņa.(400g)
  • Eļļa.105 g
  • Ūdens.160 ml
  • āboli (ne saldi) - 10.gab
  • Cukurs.100g
  • Saldais krejums 35%
  • Sokolade - 1.tāfelīte
  • Saldais krejums 35% - 100.g
  • Sviests - 30.g
  • Rīgas melnais balzams - 50 - 100.g