Kārtainās mīklas recepte un biezpiena spilventiņi
Gatavošana vienkārša, rezultāts - fantastisks!
Pašā sākumā vēlos teikt, ka mīklas gatavošanas bildes nav manas, bet gan autores. Man nebija laika sabildēt pašai savas, jo visu laiku rokas aizņemtas, netīras, bet, lai precīzi pagatavotu šo mīklu, pirmajā reizē ir nepieciešamas bildes soli pa solim.Tad nu aizņēmos bildes no receptes autores, bet ceru, ka nākamreiz, kad gatavošu, varēšu sabildēt pati savas.
Uz galda izsijājam 400g miltus, iemaisām 5 g sāli, pielejam 250
ml ļoti aukstu ūdeni un izmīcam mīklu, lai nelīp pie rokām, lai ir
stingra.
Saveļam bumbu un iegriežam krustu, dziļi. Liekam maisiņā un minimums uz 30 minūtēm ledusskapī.
Krustu ar rokām izmīcam uz sāniem,
tad ar rulli izrullējam.
Pa vidu liekam sviestu/margarīnu,
Lokam vienu krusta malu uz sviesta/margarīna, tā, lai ir viss apsegts, tad liekam otro malu,trešo un ceturto.
Izrullējam.
Cenšamies izrullēt mīklu tā, lai izveidojas diezgan taisns četrstūris.
Liekam maisiņā un uz 30 minūtēm ledusskapī.
Izņemam un izrullējam vertikāli, no vidus uz augšu, no vidus uz leju.
Pagriežam mīklu pa 90 grādiem, lokām sānu uz vidu, tad pāri otro sānu, lai veidojas četrstūris. Liekam ledusskapī uz 30 minūtēm.
Šo rullēšanu vertikāli un locīšanu horizontāli un 30 minūtes ledusskapī, atkārtojam vēl 5 reizes. Uz mīklas var iespiest, lai neaizmirstam cik jau reizes rullējām,
kopā būs 6 reizes
Tad nu lūk, es no šīs mīklas pagatavoju šādus spilventiņus ar biezpiena pildījumu, cits nekas mājās nebija ko iepildīt.
Mīkla ļoti smuki piepūšās.
Kā redzam, ja ir mitrs pildījums kā manā gadījumā,parāk šķidrs biezpiens,tad mīklas kārtiņas nevar pamanīt, bet izgaršot gan.
Vēl izveidoju šādus brīnumus - cukurā mērcētus.
Mīkla nav sarežģīta, bet vienīgi jāatrod laiku to pagatavot, jābūt velēšanās.
Gala rezultāts garšīgs.
Recepti iesūtīja: Serjoga, Maikliņš un Natalija
Sastāvdaļas
- Milti - 400.g
- Sāls - 5.g
- Auksts ūdens - 250.ml
- Biezpiens
- sviests, margarīns