Rabarberu mākonītis

FOTO: Inese Stuģe

Kārtaino bezrauga mīklu nedaudz atkausējam, lai vieglāk sagriezt kvadrātiņos 7 X 7 cm. Liekam uz plāts uzberam cukuru. Cepam cepeškrāsnī 200 grādos 10 min. Kad maizīte pacēlusies, to viegli atspaidām, turpinām cept, līdz tā iegūst zeltainu nokrāsu. Ļaujam maizītēm atdzist.
Rabarberus nomizojam un sagriežam, uzberam cukuru un nedaudz pagaidām, līdz rabarberi sāks sulot. Tad pierīvējam ābolus. Pieliekam kanēļa standziņu un krustnagliņas. Vāram tik ilgi, kamēr novārās viss liekais ūdens. Noliekam maliņā, lai atdziest, pa laikam apmaisām.
Saputojam saldo krējumu kopā ar Mascarpone sieru un cukuru (cukuru visam liekam tikai tik daudz, cik, nu pašai liekas pietiekami labi).
Kārtainās miklas maizītēm ar asu nazi nogriežam augšiņas. Pildām ar rabarberu masu (neaizmirsti izņemt kanēļa miziņu un krustnagliņas). Uzliekam atpakaļ augšiņu. Pa virsu liekam  ar karoti vai konditorejas maisa palīdzību saputoto saldo krējumu ar sieru. Pārkaisām ar kanēļa pulveri un šokolādes skaidiņām.

       Lai labi garšo : )


 

Sastāvdaļas

Reklāma
Reklāma
  • Kārtainās māklas plāksnes - 1.paciņa
  • Rabarberi - 4.kāti
  • Āboli - 2.gab.
  • Cukurs.pēc vajadzības
  • Kanēļa standziņa - 1.gab.
  • Krustnagliņas - 2.gab.
  • Saldais krejums 35% - 500.gr.
  • Krējumsiers, piemēram, mascarpone - 500.gr.
  • kanēļa pulveris.garnēšanai
  • šokolādes skaidiņas.garnēšanai