Rabarberu mākonītis
Kārtaino bezrauga mīklu nedaudz atkausējam, lai vieglāk sagriezt
kvadrātiņos 7 X 7 cm. Liekam uz plāts uzberam cukuru. Cepam
cepeškrāsnī 200 grādos 10 min. Kad maizīte pacēlusies, to viegli
atspaidām, turpinām cept, līdz tā iegūst zeltainu nokrāsu. Ļaujam
maizītēm atdzist.
Rabarberus nomizojam un sagriežam, uzberam cukuru un nedaudz
pagaidām, līdz rabarberi sāks sulot. Tad pierīvējam ābolus.
Pieliekam kanēļa standziņu un krustnagliņas. Vāram tik ilgi, kamēr
novārās viss liekais ūdens. Noliekam maliņā, lai atdziest, pa
laikam apmaisām.
Saputojam saldo krējumu kopā ar Mascarpone sieru un cukuru (cukuru
visam liekam tikai tik daudz, cik, nu pašai liekas pietiekami
labi).
Kārtainās miklas maizītēm ar asu nazi nogriežam augšiņas. Pildām ar
rabarberu masu (neaizmirsti izņemt kanēļa miziņu un krustnagliņas).
Uzliekam atpakaļ augšiņu. Pa virsu liekam ar karoti vai
konditorejas maisa palīdzību saputoto saldo krējumu ar sieru.
Pārkaisām ar kanēļa pulveri un šokolādes skaidiņām.
Lai labi garšo : )
Sastāvdaļas
- Kārtainās māklas plāksnes - 1.paciņa
- Rabarberi - 4.kāti
- Āboli - 2.gab.
- Cukurs.pēc vajadzības
- Kanēļa standziņa - 1.gab.
- Krustnagliņas - 2.gab.
- Saldais krejums 35% - 500.gr.
- Krējumsiers, piemēram, mascarpone - 500.gr.
- kanēļa pulveris.garnēšanai
- šokolādes skaidiņas.garnēšanai