Kūka „Nothing special”
Nepieciešams:
1 iepakojums biskvīta plāksnes
400 g zemeņu jogurta
250 g vārīta iebiezināta piena
2 banāni
Kūkas garnējumam
2 tējkarotes kakao
3 ēdamkarotes cukura
50 g sviesta
4 ēdamkarotes saldā krējuma
zemenes
Pagatavošana:
Izņem vienu kūkas plāksni no iepakojuma un sasmērē ar vārītu
iebiezināto pienu. Pēc tam uzsmērē jogurtu un saliek banānu
šķēlītes vienu otrai blakus, nosedzot visu kūkas plāksni. Pēc tam
ņem otru kūkas plāksni un atkal sasmērē ar iebiezināto pienu un
jogurtu. Pēdējo (virsējo) kūkas plāksni plānā kārtā sasmērē ar
iebiezināto pienu un uzlej virsū pagatavoto šokolādes
garnējumu.
Garnējuma pagatavošana: 50 g sviestam pievieno 3
ēdamkarotes cukuru un 2 tējkarotes kakao, visu silda uz lēnas uguns
un nepārtraukti maisa, līdz iegūst viendabīgu masu. Pēc tam
pievieno saldo krējumu un nedaudz pavāra. Pagatavoto šokolādes masu
siltu lej virsū kūkas virsmai un izrotā ar zemenēm vai ar citiem
augļiem. Kūku ieteicams atstāt uz pāris stundām vēsā vietā, lai
sasūcas.
Kūkas virsmu var smērēt arī ar putukrējumu – kā labāk tīk!
Iesūtījusi: Agija Rozenberga,
mammam.lv/tetiem.lv reģistrētā mamma, konkursa Kūku bums! dalībniece
Iesūti savu tortes
recepti līdz 20. maijam (ieskaitot) arī tu, jo 15 labāko recepšu
iesūtītāji balvā saņems kūku!