Kūka „Nothing special”

Nepieciešams:
1 iepakojums biskvīta plāksnes
400 g zemeņu jogurta
250 g vārīta iebiezināta piena
2 banāni
Kūkas garnējumam
2 tējkarotes kakao
3 ēdamkarotes cukura
50 g sviesta
4 ēdamkarotes saldā krējuma
zemenes

FOTO: Mammamuntetiem.lv

Pagatavošana:
Izņem vienu kūkas plāksni no iepakojuma un sasmērē ar vārītu iebiezināto pienu. Pēc tam uzsmērē jogurtu un saliek banānu šķēlītes vienu otrai blakus, nosedzot visu kūkas plāksni. Pēc tam ņem otru kūkas plāksni un atkal sasmērē ar iebiezināto pienu un jogurtu. Pēdējo (virsējo) kūkas plāksni plānā kārtā sasmērē ar iebiezināto pienu un uzlej virsū pagatavoto šokolādes garnējumu.

Garnējuma pagatavošana: 50 g sviestam pievieno 3 ēdamkarotes cukuru un 2 tējkarotes kakao, visu silda uz lēnas uguns un nepārtraukti maisa, līdz iegūst viendabīgu masu. Pēc tam pievieno saldo krējumu un nedaudz pavāra. Pagatavoto šokolādes masu siltu lej virsū kūkas virsmai un izrotā ar zemenēm vai ar citiem augļiem. Kūku ieteicams atstāt uz pāris stundām vēsā vietā, lai sasūcas.
Kūkas virsmu var smērēt arī ar putukrējumu – kā labāk tīk!

Iesūtījusi: Agija Rozenberga, mammam.lv/tetiem.lv reģistrētā mamma, konkursa Kūku bums! dalībniece

Iesūti savu tortes recepti līdz 20. maijam (ieskaitot) arī tu, jo 15 labāko recepšu iesūtītāji balvā saņems kūku!
 

 

Reklāma
Reklāma

Sastāvdaļas