Siera kūka
Nepieciešams:
~300g smilšu mīklas cepumu
150g cukura
50g sviesta
500g svaigā siera (piemēram, Philadelphia)
1 tējk. rīvētas citrona miziņas
5 olas
1ēd.k. citrona sulas
Sviests veidnes ieziešanai
Pūdercukurs
Nu jau kādu laiciņu mūsu ģimenes kūku topa augšgalā atrodas mana
mīļākā kūka — Siera kūka!
Pagatavošana:
Cepeškrāsni sakarsē līdz 150 grādiem. Cepumus ar rokām vai mīklas
rulli (var izmantot virtuves kombainu vai blenderi) sasmalcina
drumstalās. Drumstalas un mīkstu sviestu samaisa ar 2 ēdamkarotēm
cukura. Viss jāberž ar rokām tik ilgi, līdz komponenti sasaistās
viendabīgā masā. Ja nepieciešams, sviestu un cukuru var pielikt
vairāk.
Cepumu masu iepilda ietaukotā (vai neietaukotā un ar cepampapīru
izklātā) 26 cm lielā veidnē ar noņemamu sānu daļu bez caurā vidiņa
un ar ēdamkaroti cieši piespiež. Var ielikt ledusskapī
savilkties.
Svaigo sieru samaisa un tajā pakāpeniski iejauc atlikušo cukuru,
citrona sulu un miziņu. Atdala olu dzeltenumus, pievieno siera
masai un visu maisa, līdz iegūst krēmveida masu. Vislabāk
maisīšanai izmantot mikseri vai virtuves kombainu.
Olu baltumus stingri saputo, pievieno siera krēmam un ar putojamo
slotiņu viegli iemaisa masā. Masu klāj uz cepumu pamatnes un cep
apmēram 75 minūtes un visu šo laiku cepeškrāsni nevar vērt vaļā,
lai kūka labi celtos.
Kūku izņem no cepeškrāsns, noliek uz 10 minūtēm atdzist. Tad
uzmanīgi, skatoties, vai labi nāk nost no malām, izņem no veidnes
un dzesē vēl 3 stundas. Pirms pasniegšanas pārkaisa ar pūdercukuru.
Vislabāk garšo ar šokolādes mērci un svaigām vai saldētām ogām.
Iesūtījusi: Kristīne Strazdiņa,
mammam.lv/tetiem.lv reģistrētā mamma, konkursa Kūku bums!
dalībniece
IZLASI
ARĪ:
Citas portālā mammam.lv/tetiem.lv siera kūku
receptes:
Siera kūka ar ķiršu ievārījumu