Kukurūzas kūka
Cepot kūkas, cepumus vai maizi tikai no kukurūzas miltiem, tie būs ļoti drupeni un grūti sagriežami gabalos, tāpēc parasti tos jauc ar kviešu miltiem. Izmēģini uzcept klasisko itāliešu kukurūzas kūku brustengolo, kuru pasniedz ar granātābolu sēkliņām!
16 gabaliņi
Gatavošana 1 stunda
Sastāvdaļas:
1 citrons
2 cieti, skābeni āboli
150 g cukura
250 g sviesta, kausēta
4 olas, viegli sakultas
200 g kukurūzas miltu
200 g kviešu miltu
2 tējk. cepamā pulvera
100 g ciedru vai valriekstu, viegli apgrauzdētu
granātābolu sēklas rotāšanai
Gatavošana:
1. Ņem 2 vidējas bļodas – vienā uz smalkas rīvītes ierīvē citrona mizu, otrā – izspied sulu. Nomizo ābolus, sagriez plānās daiviņās, liec citrona sulā un apmaisi, lai nesabrūnē. Savukārt pie citrona miziņas liec cukuru un sviestu, saputo, pievieno viegli sakultas olas un atkal saputo. Sajauc kukurūzas un kviešu miltus, kā arī cepamo pulveri un pievieno cukura, sviesta un olu maisījumam, visu sastrādā viendabīgā mīklā. Pēdējos pievieno ābolus ar citrona sulu un riekstus.
2. Uzkarsē cepeškrāsni līdz 180 grādiem un ar cepamo papīru izklāj kūku formu ar noņemamām malām. Lej mīklu formā un cep aptuveni 45 minūtes. Pārbaudi gatavību ar koka skaliņu – iedurtam kūkas biezākajā vietā, tam jābūt sausam. Gatavu kūku izņem no formas, atdzesē un grezno ar granātābola sēkliņām, un pasniedz ar saldējumu.
Avots: Žurnāls 100 labi padomi