Jogurta kūka Tēva dienas svinībām
Kūkas sastāvā - cepumi, jogurts, banāni, zemenes!
1. Izklāj cepamo veidni ar cepampapīru, gar iekšmalu arī ielīme
strēmelīti papīra (lai papīrs liptu - visu veidni iesmērē ar
eļļu),
2. izkausē sviestu,
3. Sadrupina cepumus cik smalki vien var, pievieno izkausētu
sviestu,
4. Cepumu masu liek veidnē, sablietē kārtīgi, lai ir cieta,
5. Liek ledusskapī uz 15 - 20 min., lai sastingst.
Kamēr stāv ledusskapī, var sākt gatavot pirmo kūkas kārtu
1. kārta
Sablenderē vai saspiež banānus ar cukuru,
Banānus iejauc krējumā un saputo kopā (pārāk ilgi putot nav
ieteicams)
Pēc tam pievieno 2 paciņas želantīna
Tad so masu lej pāri kūkas apakšai,
Liek ledusskapī uz 15 - 20 min.
2. kārta
Jogurtā iejauc 2 paciņas želantīna, kuru uzlej virsū banāna
sastingušajai kārtai
Liek ledusskapī uz 15 - 20 min.
Virskārta
Izdekorē ar zemenēm (var izmantot arī avenes, mellenes vai citas
ogas!)
uzlej virsū sulas želeju (pusi), kuru pagatavo šādi: 1/2 sulas
sajuc ar 2 paciņām želantīna)
liek ledusskapī atpakaļ sarecēt 10 - 15 min.
Izņem ārā un uzlej pāri palikušo sulas želeju
ieliek vēl ledusskapī uz 10 - 15 min.
Labu apetīti!
Sastāvdaļas
- Sviests - 1/2.paciņa
- Cepumi (piem. "selga") - 1 .paciņa
- Saldais krejums - 200 .ml
- Sula (piem. zemenu)
- Banāni - 3.gab
- Jogurts (ar auglu gabaliniem) - 500 .ml
- Zemenes (kukas virsmai)
- Cukurs
- želantīns (10g 1 pacina) - 6.paciņas