Kanēļmaizītes
Tas bija viens no omulīgākā pasaules vīra Karlsona meistarstiķiem - Bokas jaunkundzes tiranizēšana, čiepjot viņas kanēļmaizītes.
Sastāvdaļas:
• Rauga mīkla
• Malts kanēlis
• Cukurs
• Kausēts sviests
• Sakulta ola pārsmērēšanai
Pagatavošana:
Mīklu izveltnē un noziež ar kausētu sviestu, tad bagātīgi pārber ar kanēli un cukuru.
Sagatavoto mīklu sagriež strēmelēs. No tām veido mezglu. Ja ir vēlēšanās, kanēlmaizītes var gatavot arī gliemeža formā. Gatavos kanēļa mezgliņus apsmērē ar olu un liek cepties.
Ņem vērā!
Pirms cepšanas smalkmaizītes pārsedz ar dvieli un ļauj vēl 15 minūtes uzbriest, tad pārsmērē ar sakultu olu un liek cepties apmēram 20-30 minūtes.
Uz rauga mīklas pamatnes vari cept ne tikai kanēļmaizītes, bet visu, ko sirds kāro, - magoņmaizītes, ievārījuma maizītes, speķa pīrādziņus un daudz ko citu.
Recepte: Unas neparastā pavārgrāmata 2011 pavasaris/vasara