Biezpiena sacepums ar banāniem un burkāniem

Sacepumu pārkaisi ar pūdercukuru vai aplej ar kādu glazūru.

Biezpiena sacepums ar banāniem un burkāniem

FOTO: Shutterstock.com

Sastāvdaļas:

  • 400 g biezpiens
  • 1/2 glāze manna
  • 1/2 glāze jogurts vai skābais krējums vai kefīrs
  • 2 ēd. k. cukurs
  • sauja rozīnes
  • 1 vidēja lieluma burkāns
  • 1 paliels banāns
  • 2 mazas olas
  • šķipsniņa sāls un šķipsniņa citronskābe

 

Drupačām:

  • 1:1:1:1 – rieksti, sviests, milti, cukurs

 

Pagatavošana:

  1. Izvāra burkānu, nomizo un sabelndē kopā ar banānu.
  2. Jogurtu sajauc ar mannā.
  3. Olas baltumus atdala no dzeltenumiem. Baltumus puto ar šķipsniņu sāls, līdz sāk veidoties putas. Pievieno 1 ēd. k. cukura un turpina putot, pievieno citronskābi un saputo līdz stingrām putām.
  4. Dzeltenumus puto ar 1 ēd. k. cukura, līdz veidojas gaiša un krēmīga masa. Ieputo biezpienu, uzbriedušo mannā un banānu/burkānu biezeni.
  5. Iemaisa rozīnes un iecilā olas baltumus.
  6. Lej cepamtraukā, kur apakšā ieklāts cepamais papīrs un malas apsmērētas ar sviestu vai eļļu.

Cep iepriekš uzsildītā cepeškrāsnī 180grādos ap 40–50 minūtes.

Pēc pirmajām 15 minūtēm uzber drupačas:

Reklāma
Reklāma

Sviestu sadrupina kopā ar cukuru, miltiem un apceptiem, sasmalcinātiem riekstiem.

Turpina cept.

Cepšanas ilgums atkarīgs no formas izmēriem – jo augstāks sacepums jo ilgāk cepas.

Es izmantoju 24 cm diametra formu un cepu 50 minūtes.

Ļauj padzist un tad izņem no formas.

Ja vēlas, pārkaisa ar pūdercukuru vai aplej ar kādu glazūru.

 

 Recepti iesūtīja: Taschinka, konkursa "Pavasara spēka recepte Marsietim" dalībniece

Saistītie raksti