Sāļais kliņģeris tiem, nekārojas kūkas - recepte
Silts, tikko cepts kliņģeris... Kurš jubilāra vēders gan nebūtu priecīgs par šādu ciemakukuli?!
Sastāvdaļas:
Rauga mīklai
- 25g svaigā rauga
- 150ml piena
- šķipsniņa sāls
- 300g miltu
- nedaudz cukura
- 2 ēdamkraotes eļļas vai sviesta
Pildījumam
- 300-400g žāvētas gaļas
- 10 nelieli marinēti gurķi
- 2 sīpoli
- majonēze
- 250g siera
- raudene, melnie pipari
- ola kliņģera pārziešanai
- sezama sēkliņas pārkaisīšanai
Gatavošana:
Rauga mīklai
Raugu izšķīdina 25ml siltā pienā, kas sajaukts ar 1 tējkaroti cukura. Siltā vietā ļauj uzrūgt. Atlikušajā siltajā pienā iemaisa sāli, nedaudz miltu un ieraugu. Izmaisa. Pievieno eļļu vai sviestu un atlikušos miltus. Samīca mīklu un pārkaisa ar miltiem, bļodu pārsedz ar dvieli un liek siltumā rūgt apmēram stundu. Kamēr mīkla rūgst, sagriež kubiņos žāvēto gaļu un sīpolus, samaisa kopā, pieber melnos piparus. Marinētos gurķus sagriež salmiņos, sarīvē sieru. Kad mīkla uzrūgusi, to plāni izveltnē un pārziež ar majonēzi. Bagātīgi uzber gaļu ar sīpoliem, pārkaisa ar raudeni. Tad liek marinētos gurķus un sarīvēto sieru, satin visu garā desiņā un izveido kliņģera formu. Pārziež ar sakultu olu, pārkaisa ar sezama sēkliņām. Liek cepties līdz 200 grādiem uzkarsētā cepeškrāsnī 20-30 minūtes.
Receptes autore ir Agita Gabrāne.