Klasiskās siera kūkas recepte
Mamma, iedodot nogaršot šo kūku kaimiņam, saņēma uzslavu - cik debešķīga kūka, mutē kūst!
Sastāvdaļas:
- 600g svaigais siers ''Kārums'', bez piedevām
- 400g skābais krējums
- 250g cukura
- 2 ēdamkarotes kartupeļu cietes
- 2 ēdamkarotes citrona sulas
- 3 olas
- 150g sviesta
- 1 paciņa ''Selgas'' cepumu
- nedaudz kokosa skaidiņu
Gatavošana:
Piestā saberžu ''Selgas'' cepumus. Pievienoju tiem izkausētu sviestu un kokosa skaidiņas. Kārtīgi samaisu un lieku apaļajā tortes formā ar noņemamo maliņu. Lieku cepeškrāsnī 180 grādos cepties. Kad ir izcepies viegli brūns, ņemu no cepeškrāsns ārā un atdzesēju. Kamēr apakšējā kārta dzesējās, gatavoju siera masu. Bļodā lieku svaigo sieru, klāt pievienoju krējumu un cukuru. Kārtīgi samaisu, lai ir vienmērīga masa. Tad pa vienai pievienoju olas, kartupeļu cieti un citronu sulu. Visu rūpīgi samaisu un leju formā atdzisušajai kārtai virsū. Lieku cepties 180 grādos. Cepu ~40 minūtes - 1 stundai. Gatavību pārbauda nedaudz pakratot, lai pārliecinātos, vai tā ir gatava. Kūkas vidum jābūt stingram. Ja kūkai vidus vēl nav gatavs, bet augša sāk apdegt, tad kūku pārklāju ar folliju vai cepampapīru.
Labu apetīti! :)
Receptes autore ir Agita Gabrāne.