Ābolkūkas recepte. Izgaršo rudeni!
Rudenī sildāmies ar siltu ābolkūku!
Sastāvdaļas:
- 4 olas
- 2 glāzes kefīra
- 3 glāzes kviešu miltu
- tējkarote sodas
- 1,5 glāzes cukura
- āboli, dzērvenes
- skābais krējums
- kanēlis
Gatavošana:
1.Olas sakuļ ar cukuru. Pievieno kefīru, to visu saputo.
2.Miltus samaisa ar sodu un sijā klāt pie olu-kefīra mīklas.
3.Pannu izklāj ar cepampapīru un lej virsū mīklu.
4.Pa virsu mīklai kārto nomizotus un šķēlītēs sagrieztus ābolus, pārber arī dzērvenes.
5.Skābajā krējumā iemaisa cukuru un lej pa virsu pīrāgam.
6.Pīrāgu pārkaisa ar kanēli.
7.Cep cepeškrāsnī 180 grādos, apmēram 20 minūtes.
Receptes autore - Agita Gabrāne.